030-7900915

Home » ONLINE HANDBOEK » JOB-MONITOR

JOB-MONITOR

monitor

De JOB-monitor is het grootste onderzoek in Nederland naar de tevredenheid van studenten, uitgevoerd door JOB. Het onderzoek bestaat sinds 2001 en laat zowel zien hoe tevreden studenten zijn, als ook hoe deze tevredenheid in de loop van de jaren is veranderd. Elke twee jaar wordt een nieuw onderzoek gedaan, waarbij alle scholen worden uitgenodigd om mee te doen. Studenten vullen een vragenlijst in over allerlei thema’s, van medezeggenschap tot veiligheid, van toetsing
en planning tot voorzieningen.

In de JOB-monitor worden over verschillende onderwerpen vragen gesteld. Je kunt dus over verschillende thema’s te weten komen hoe tevreden jouw achterban is, zonder er zelf uitvoerig onderzoek naar te doen. De resultaten kun je namelijk online inzien. Daarbij kun je jouw school vergelijken met andere scholen, maar ook met het landelijk gemiddelde. Zie je nu dat jouw school op een bepaald punt slecht scoort, dan kun je daar wellicht mee aan de slag!

In dit hoofdstuk van het online handboek vind je een compleet stappenplan om een rapport van jouw mbo-instelling te maken.